2023-ban is a legjobb dűlőkről, a legszebb alapanyagokból készült a birtok „tüzes hordóválogatása”. Hárslevelű gerinc, mellette sauvignon blanc és furmint, fűszerként szürkebarát és olaszrizling. Az ikonikus Nagy-Eged-dűlő szőlőit a Kis-Eged termése, valamint a Máriából kimaradt 1-1 tétel gazdagítja, a termőterületek változatos talajösszetétele, így agyagos-tufás barna erdőtalaj, meszes pala és tengeri üledékes mészkő fokozzák a rétegzettséget. A kézi szüretet irányított erjesztés követte hordóban és tartályban, majd 5 hónapot kerekedett tölgyfahordókban. Hűvös karakter, élénk savszerkezet, erőteljes, de elegáns hordós jegyek: kókusz és vanília, összetett ízek, fehér húsú barack, pomelo, sósság. Az egri terroir kristálytiszta megnyilvánulása.